Afgelopen weken hebben we heerlijk kunnen genieten van de bergen toen we op Wintersport in Sölden (Oostenrijk) waren. De buitenlucht, verse sneeuw, zon, lekker eten en heel veel gezelligheid! Nu kregen we tijdens onze vakantie, maar ook voor en na de tijd, de vraag hoe we dat doen met Riv. Dus daarom in deze blog een kleine inkijk in onze ervaringen.

Skiles & Kinderland

Riv is nu nog maar twee jaar en dus wat ons betreft te jong voor skiles. Ook voor het Kinderland, een soort kinderspeelplaats dat ze in ieder skigebied hebben, vinden wij hem nog wat te klein. Daarnaast vinden wij het heel ongezellig als wij Riv naar Kinderland zouden brengen, en zelf de hele dag zouden gaan skiën. Dus ook volgend jaar, zullen we Riv niet dagen naar het Kinderland brengen. Vakantie is tenslotte juist belangrijk om samen te genieten.

Wij hebben er voor gekozen om de dagen dat we gaan skiën zoveel mogelijk elkaar af te wisselen. Eén van ons blijft bij Riv, de ander gaat skiën. Met Riv zoeken we dan altijd een plekje op waar vanalles te zien is en gebeurd én waar hij ruimte heeft om zelf lekker in de sneeuw te spelen.

Met Riv zoeken we dan altijd een plekje op waar vanalles te zien is en gebeurd én waar hij ruimte heeft om zelf lekker in de sneeuw te spelen.

Familievakantie

Bij ons is wintersport echt een familievakantie. Lousanne skiet al van jongs af aan en ik ben ruim 10 jaar geleden voor het eerst meegegaan en direct besmet met het virus. We gaan ook altijd met Lousanne haar familie op wintersport. Naast de gezelligheid geeft dit ook de luxe dat er af en toe iemand anders even bij Riv kan blijven, zodat Lousanne en ik ook even samen kunnen skiën. Dit is écht een luxe dat het zo kan!

Rust en regelmaat

Ik hoor je denken, wintersport en regelmaat? Zoals thuis in het gewone ritme zal het niet worden maar wat wij heel fijn vinden zijn de kleine vaste momenten van thuis ook doen op vakantie.

Zo doet Riv in Nederland vaak nog een middagdutje van ongeveer 2uur. Dat is op de berg natuurlijk iets lastiger. Net als “normaal” doen we hetzelfde ritueel maar dan slaapt hij in de kinderwagen ipv in bed. Even een stukje wandelen en de oogjes gaan al snel dicht. Slapen in de buitenlucht, heerlijk!

Tip: neem bijvoorbeeld voor het slapen gaan een boek van thuis mee. Zo is niet alles helemaal nieuw.

Wintersport is zoveel meer dan alleen skiën. Het is zonde om die dingen niet te doen.

Winterwandeling

Daarnaast gaan we de laatste jaren 2 weken op wintersport. Ja, het is prijzig, maar het geeft zoveel mogelijkheden! Zo hoeven we niet iedere dag te skiën en blijven we ook wel eens een dag bij het huisje. Of we gaan een wandeltocht maken ergens naar een berghut. Wintersport is zoveel meer dan alleen skiën. Het is zonde om die dingen niet te doen.

Riv is van de uitdagingen en wil het liefste alles zelf doen, vast herkenbaar bij iedere ouder met een dreumes? Tijdens de wandelingen die we maken hebben we een rugdrager mee. Als de energie er een beetje uit is of de paden worden toch iets te moeilijk dan kan Riv op de rug. Zo blijft het voor iedereen relaxt. Een buggy of kinderwagen kan ook maar de meeste bergpaden zijn hiervoor te ruig. Ga je lekker in het dal lopen dan is dit natuurlijk wel een hele fijne optie.

Maak het jezelf makkelijk

Voordat we Riv geboren was, zagen we veel ouders ploeteren met de kinderwagen in de sneeuw. Toen wij opzoek gingen naar een kinderwagen, kwamen wij op een Cybex kinderwagen uit. Deze vonden we niet alleen het mooiste maar vooral heel belangrijk, het meest praktisch. En laat Cybex nou ook ski’s voor de kinderwagen hebben! Dus iedere ochtend als wij met de gondel boven komen, klikken we de wielen onder de kinderwagen weg en zetten we de ski’s eronder. En zo lopen we heel makkelijk door de sneeuw van de gondel naar een bankje en van het bankje naar het restaurant. Geen probleem!

Dit zal misschien niet voor alle kinderwagens mogelijk zijn, maar als het bestaat, maak het jezelf dan makkelijk met dit soort dingen. Het geeft zoveel genot op dat moment! En dan kan je nóg meer van je vakantie genieten!

Kleurpotloden in de tas, bij de skilift kijken, pistebully’s tellen, vaak is even een afleiding al oké om door dit moment heen te komen.

Geniet

Net zoals thuis is er heus wel eens een dag dat Riv geen zin heeft om z’n skipak aan te trekken of om in de sneeuw te spelen. Wij kijken op dat moment gewoon of we iets anders kunnen doen voor hem. Kleurpotloden in de tas, bij de skilift kijken, pistebully’s tellen, vaak is even een afleiding al oké om door dit moment heen te komen.

En ja, dit lukt echt niet altijd hoor. Een relaxt dagje in het dal is ook helemaal prima. Het is tenslotte vakantie en tijd om samen te genieten!