We krijgen vaak de vraag hoe we dat doen, met een kleine van 2 wandelen. En eigenlijk weten we ook niet precies hoe we het doen. In de eerste anderhalf jaar was het vrij eenvoudig: Riv gaat in de rugdrager en valt begin van de middag in slaap in de rugdrager. Als hij bijna inslaap viel dan deden we wat handdoeken als extra steun rondom z’n nek. En dan konden wij onze tocht vervolgen.

Maar nu Riv wat ouder wordt, wil hij zelf ook stukjes wandelen. En dat maakt het nóg leuker en uitdagender! Nou hebben wij geen regels die we altijd hanteren, maar een paar dingen zijn wel handig. Daarom dit blog: Wandelen met een 2-jarige: Tips & Tricks!

Wandelen met een 2-jarige in de rugdrager

Wees flexibel

Het belangrijkste is: wees flexibel! Met een kleintje weet je het nooit, van zelf wandelen, in de rugzak en weer zelf wandelen. Wij proberen Riv altijd eerst zelf een stukje te laten wandelen. En na 1 tot 1,5km wordt hij vanzelf moe en kan hij in de rugzak. Vaak duurt het dan wel even voor hij in de rugzak zit. Maar wat eten of drinken doet wonderen.

Verder is het belangrijk om natuurlijk voldoende eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Je wil niet onderweg net te krap hebben voor je kindje, maar ook niet voor je zelf. Dus stop altijd wat extra brood en fruit in de tas, dat komt altijd van pas! En zorg voor voldoende water, zeker als het een warme dag is.

Wandelen met een wandelstok

Doe een spelletje onderweg

Om het onderweg leuk te houden, vertellen we vaak veel dingen over de dingen die we zien en tegenkomen. Dit zijn vaak de dieren of bomen die we tegenkomen, of andere wandelaars. Liedjes doen het ook altijd goed en als dat ook niet werkt, spelen we vaak een spelletje ‘ik zie, ik zie’ of we gebruiken een lijstje/bingokaart en gaan de dingen afstrepen die we al gezien hebben. Zie als voorbeeld de PDF van de Microadventures die ik heb gemaakt.

Wat ook goed werkt bij Riv is een eigen wandelstok! We zoeken onderweg een stok en die mag hij dan de hele weg gebruiken als wandelstok. Dan loopt hij zo weer een paar honderd meter.

En als laatste is het goed, ook voor jezelf, om regelmatig pauze te nemen. We nemen altijd ook iets van speelgoed mee, zodat Riv lekker kan spelen als we ergens even een broodje eten. Maar vaak wil Riv alleen wat rondwandelen en nieuwe dingen ontdekken, en dat is alleen maar extra leuk!

Mocht je specifieke vragen hebben, of wil je meer Tips & Tricks voor het wandelen met een 2-jarige? Stuur dan een berichtje via deze site of of social kanalen.