Vrijheid, inspanning, ontspanning, dat is wat ik ervaar op mijn avonturen!

Met een Wilderikken avontuur voel je de ultieme vrijheid. En na inspanning komt de ultieme ontspanning. Hoe groot of klein de inspanning ook is, de ontspanning komt er altijd achteraan.

Wilderikken avonturen zorgen ervoor dat je meer één wordt met de natuur. Je gaat even uit de hecktiek van alledag en komt voldaan weer terug. Het kost soms wat inspanning om die top te bereiken, maar het is een ervaring voor het leven!

Fanatiek bergwandelaar

Al meer dan 10 jaar wandelen wij in de bergen. Mijn eerste tochten waren niet zwaar, vaak met een lift naar boven en dan 2 tot 4 uur wandelen. Maar door de jaren heen zijn we meer de rust op gaan zoeken. Stillere hiking spots, waar vaak alleen locals komen. Door steeds een stapje verder te gaan, zijn onze hikes avontuurlijker geworden.

Hierdoor hebben onze hikes ook meer impact op ons gekregen en blijven we ze beter herrinneren. En door al deze ervaring weten we precies een geschikte route voor jou uit te zetten en kunnen we je van de juiste tips voorzien om van het avontuur ook een succes te maken. Wanna join?

[W]andelen & hiken

Mooie tochten maken door de natuur. Door bergen, heuvels, bossen, langs het water, het kan niet mooi genoeg! Het liefst niet toeristisch, maar juist van de gebaande paden af. Óf op een toeristische plek, maar dan helemaal anders, zoals een nachtwandeling of juist bij het ochtendgloren.

[I]nspiratie

Mijn verhalen en ervaring deel ik graag om een inspiratiebron voor anderen te zijn. Zowel mijn solo hikes als met ons gezin deel ik om het mooie van onze wereld te laten zien. Van gave berghikes tot spannende nachten in de natuur!

[L]anterfanten

Je hoeft niet altijd een plan te hebben! Soms komt het avontuur vanzelf op je af. Ga naar buiten, wees nieuwsgierig en doe af en toe iets geks! Lekker lanterfanten en zien waar je uit komt, heerlijk toch!?

[D]ag & Nacht

Avonturen maak je meestal overdag. Maar soms zijn avonturen in de nacht nog véél toffer! Wat dacht je van een nacht wandeling onder de sterrenhemel, toch naar een top van een berg in alle vroegte en daar de zon op zien komen, of kanoen in het nachtelijke water van een nationaal park! En in de vroege ochtend spot je ook nog eens veel wilde dieren, prachtig! En mocht je denken: Ik heb weinig tijd voor een avontuur, bedenk dan dat je wekker 1 dag vroeg zetten altijd kan, en je dan vanzelf meer tijd heb voor een avontuur.

[E]ropuit

Eropuit trekken is het belangrijkste als Wilderik. En dat hoeft niet meteen ver weg, je kan iedere week een micro adventure aangaan. Zo’n klein avontuur kan gewoon vanuit je huis zoals een ochtend wandeling waarbij je de zon op ziet komen of wandelen met een tentje en 1 overnachting. Het hoeft niet veel te kosten en je hoeft er weinig voor te plannen. Als je er maar op uit gaat! Avontuur kan ook zitten in hele kleine dingen.

[R]avotten

Je moet af en toe de gebaande paden af! Dit houd je jong, fris en speels. Dus ga niet altijd over een stuk pad wat geleidelijk omhoog gaat, maar pak ook eens een steil smal pad. Of klim eens over wat omgevallen bomen, bouw een dam in een riviertje, spring in een berg meer…..dat alles! En nog veel meer! Wees creatief en twijfel niet of je het moet doen, maar doe het gewoon! Have fun!

[I]mproviseren

Als je onderweg bent kom je altijd wel iets tegen waardoor je moet improviseren. Het is juist ook de kracht om goed voorbereid te zijn, maar niet alles tot in detail gepland te hebben. Zo is er ruimte voor vrijheid als er onderweg iets op je pad komt. Wees creatief en sta open om wilde plannen werkelijkheid te laten worden!

[K]amperen
Kamperen is in de zomervakantie een favoriete bezigheid! Meestal gaan we richting Oostenrijk om daar lekker de bergen in te gaan. De vrijheid die ik met kamperen voel, vind ik heerlijk. Het is echt vakantie! Hele dag buiten, (niet helemaal) back to basic, en af en toe lekker binnen met de regen tegen het tentdoek. Het heeft echt charme en ik voel me daar meer een met de natuur, heerlijk! Maar 1x per jaar kamperen is erg lekker, maar zou dit gevoel veel vaker willen! Daarom maak ik af en toe een wandeltocht in Nederland met mijn kleine tentje op de rug richting een natuurkampeerplaats. Na 1 overnachting vervolg ik dan mijn weg weer of keer ik om naar huis. Dat is nóg meer back to basic dan met de tent naar Oostenrijk! Een echt micro avontuur!
[K]aart & kompas
Om een mooie wandeltocht te maken moet je de omgeving goed kunnen inschatten. Dit doe ik het liefst met een kaart en (als er geen paden zijn) kompas. Kaarten zijn echt een hobby van mij. Ik kan ’s avonds thuis op de bank gerust een uur met een of meerdere kaarten wandelroutes verzinnen. Heerlijke bezigheid! Tussendoor even snel opzoeken hoe de hutten eruit zien of hoe dat meertje er in het echt uit ziet. En in mijn hoofd loop ik de hele route al!
Goed kaart kunnen lezen is tijdens een wandeling of bergtocht belangrijk. Doe dit ook altijd vooraf en bestudeer je route zodat je niet voor verassingen komt te staan. Een goede voorbereiding zorgt voor succes!
[E]rvaren
Een avontuur moet je ervaren, beleven en meemaken. Belangrijkste is om het te doen, dus kom in actie en ervaar hoe het avontuur is! Als je eenmaal een avontuur buiten je comfortzone hebt ervaren, wil je dit vaker doen. Het belangrijkste is om de eerste stap te zetten en het één keer te ervaren. Dus trek eropuit en ervaar het avontuur! Het avontuur is overal!
[N]atuur
In de natuur voel je de rust! Door een hike te maken door de natuur, kan je de dagelijkse hectiek achter je laten. Het helpt mij om na een dag hard werken de rust weer terug te vinden. Erg belangrijk in deze vluchtige tijd. En op een dagtocht kan je zo een hele week teren!