Stel je voor: een adembenemend avontuur in de rust en stilte van een natuurgebied, een klein huisje waarbij je volledig zelfvoorzienend bent en waar je echt even helemaal weg bent van de drukte en hecktiek van het dagelijks leven. Dán moet je in een Cabiner overnachten in natuurgebied de Drentse Aa. Samen veroverden we de natuur tijdens een wandeling naar dit off-grid hutje in de natuur. We ontdekten de prachtige natuur tijdens onze 4,5km lange wandeling. Riv wandelde zelf een aantal stukken, maar het grootste deel ging Riv gewoon mee in de rugdrager. Anders duurde de wandelroute aanzienlijk langer. Met dit heerlijke avontuur waren we echt even helemaal weg met z’n drieën en konden we heerlijk genieten

Met Riv als onze kleine ontdekkingsreiziger begonnen we vol verwachting aan onze tocht naar Cabiner. Moedig begon hij zelf aan de route, maar zoals wel vaker, begon hij dan hele verhalen over een steen in het pad, een afgeknapte boom in het bos en dat hij naar het hutje wilde. Het bos en de heide waren een grote speeltuin, waar hij lekker op ontdekkingstocht ging. Dus je begrijpt wel dat er weinig snelheid in zat. Nou ging het ons ook vooral om samen te genieten, maar we wilden ook wel enigszins op tijd bij het hutje zijn.

En ondanks zijn vastberadenheid om zelf te lopen, begrepen we dat zijn kleine beentjes niet altijd de hele afstand konden afleggen en kon hij na 1,5km gewoon in de rugdrager mee richting het hutje. Wil je meer wandelingen voor jonge kids? Check dan dit blog waarin ik 5 leuke wandelingen met je deel.

De route door de natuur van Drentse Aa bood een grote variatie aan uitzichten. Deels liepen we door het bos, maar ook veel over of langs heidevelden met schapen en dichte bosjes waar een smal pad doorheen liep. Het bos bestond uit zowel naald- als loofbomen, wat de variatie nog groter maakte.

Terwijl hij de wereld om zich heen ontdekte, zag je dat Riv ook genoot van het buiten zijn.

Aangekomen in de Cabin was Riv zó enthousiast, dat hij direct naar binnen wilde. Samen zochten we de sleutel op die we met de code uit het sleutelkastje konden halen. Eenmaal de deur geopend, gingen we met z’n drieen op ontekking door het kleine hutje. Er waren twee tweepersoonsbedden, een tafel met bankjes, keukentje, houtkachel, toilet en douche. Van alle gemakken voorzien dus!

Hout hakken en vuurtje stoken

Het kistje met hout was netjes gevuld door de vorige bezoekers, dus we konden direct de kachel aansteken. De volgende ochtend hebben we nog wat nieuw hout gekloofd, zodat de volgende bezoekers ook weer meteen hout konden gebruiken.

De temperatuur in het hutje ging al snel omhoog. Je zou op dit houtfornuis ook kunnen koken. Wij hadden om het makkelijk te houden, broodjes meegenomen, dus hoefden niet te koken. Maar een volgende keer zullen we dat zeker wel gaan doen!

Fenomenaal om zo in slaap te vallen!

Met de kachel aan en het brood op zijn we nog even buiten op ontdekkingstocht gegaan rond het hutje. Er was een klein vennetje bij het hutje, wat bijna droog stond. De open vlakte voor de Cabin zorgde wel voor een heerlijk weids uitzicht. We hoorden kikkers en heel veel vogels waaronder de grote bonte specht.

Voor het slapen moet je bij Cabiner zelf een onderlaken, slaapzakken en kussenslopen meenemen. Je ligt op een prima matras en met een fantastisch uitzicht over de open vlakte voor de hut! Fenomenaal om zo in slaap te vallen!

Vroege vogels en wildlife

De volgende ochtend worden we al vroeg gewekt door alle vogels! We blijven nog even lekker in bed liggen, zodat we kunnen genieten van het uitzicht. We zien een haas over de vlakte struinen, opzoek naar eten. Hoewel de plek perfect is om wild te spotten, hebben we geen ander wild gezien.

Een onvergetelijk avontuur!

Na het ontbijt, een heerlijke bak koffie en het kloven van het hout, maken we de hut weer netjes en vertrekken we weer. We lopen ongeveer 4km terug naar de auto, via een andere route dan de heenweg.

Conclusie: Ons avontuur bij Cabiner in Drentse Aa was niet alleen een betoverende ervaring, maar ook een onvergetelijk avontuur, waarbij we samen met Riv de schoonheid van de natuur verkenden. Terwijl hij de wereld om zich heen ontdekte, en we samen genoten van de rust en stilte, zag je dat Riv ook genoot van het buiten zijn.

Als je op zoek bent naar een uniek avontuur dat geschikt is voor het hele gezin, overweeg dan een reis naar Cabiner in Drentse Aa. Geniet samen van de prachtige natuur, creëer kostbare herinneringen en versterk jullie band. Laat je betoveren door de magie van het buiten zijn en de ontdekkingen van je kind.